top of page

 

GELUKKIGE BEDRIJVEN ZIJN SUCCESVOLLER

Dat klinkt wellicht soft maar is spijkerhard; happy cows produce more milk. In een gelukkig bedrijf is er niet alleen hart voor de zaak. Maar werknemers die geloven in het bedrijf, gaan daarvoor door het vuur. Haken minder snel af. En last but not least, gelukkige werknemers vertrekken niet

 

EERST LUISTEREN

Cultuur toont zich niet in de boardroom. Cultuur zie je tot uiting komen in de wandelgangen. Bij het koffiezetapparaat. In omgangsvormen, vooral wanneer het spannend wordt. Dus we beginnen met luisteren. In 5 focus groups ('the loyals', 'the newbies', informal leaders, official leaders, staf). Om eerst te weten met welk gevoel de cultuur beleeft wordt om dan te bepalen wat de roadmap is.

 

DAN METEN

Want hoe weet je of je personeel gelukkig is? Dat hangt in grote mate af of ze vertrouwen hebben in het bedrijf en de leiders die daar vorm aan geven. En dat is meetbaar middels de Net Believe Score. Een simpele anonieme tool die periodiek de vraag stelt: geloof je dit bedrijf? De werking van de uitkomst werkt zoals de NPS score. Alles staat in het teken om deze score te verhogen.​

How we help: we gaan de waarde van jouw cultuur helpen bekrachtigen, de persoonlijke- en bedrijfs-kernwaarden aanscherpen, de communicatie met de medewerkers verbeteren en ze gezamenlijke ervaringen geven zodat het echt gaat leven. Zodat je sterker kunt uitdragen vanuit welke drijfveer en waarden er gewerkt wordt en welk normgedrag hoort bij een goede samenwerking. 

1. Kwalitatief onderzoek in focus groups

2. 0-meting: Net Believe Score

3. Kernwaarden & normgedrag

4. Employee communicatie 

5. Employee experiences

6. Indien nodig, The Basecamp Feel (zie hieronder)

IMG_1625.jpeg
IMG_1625.jpeg
 
THE BASECAMP FEEL.
 

De functie van 'het kantoor' is voorgoed veranderd. Vroeger woonden we nog gewoon in kantoortuinen en vergaderzalen. De afgelopen 20 jaar werd het kantoor een clubhuis met een pingpongtafel of een campus met flexplekken. En toen werden we met z'n allen gedwongen thuis te werken. Het oude kantoor is uitgehold en niet meer functioneel. Thuiswerken is een verworvenheid geworden en veel bedrijven hebben het aantal vierkante meters inmiddels aangepast aan de gemiddelde bezetting. Met als gevolg dat de mentale afstand tot het werk vaak net zo groot is als de fysieke afstand bij thuiswerken.

 

Tijd voor een radicale transformatie van 'het kantoor'. De nieuwe functie van 'het kantoor' noemen wij 'The Basecamp Feel'. Het kantoor als uitvalsbasis voor je teams. Hoe voelen ze zich als ze aankomen? Wat hebben ze dan nodig? En hoe laadt je ze op om de volgende missie succesvol te volbrengen? En hoe zorg je er voor dat mensen in minder tijd op de zaak, beter weten waar je als bedrijf voor staat? We vertellen je graag hoe we dat doen.

bottom of page