top of page

CULTUUR

IMG_0805 (1).jpg

BEDRIJVEN ZIJN ZELDEN ZOMAAR BEGONNEN.HET IS BEDRIJVEN MEESTAL ERGENS OM BEGONNEN.

CULTURE EATS STRATEGY FOR BREAKFAST. AND LUNCH. AND DINNER.

De cultuur en stijl van leiderschap. Als dat niet goed voelt is het voor veel talent een potentiële knock out criteria. Motivatiekillers, absentieboosters, dealbreakers. En dus een bottleneck voor groei. Reden genoeg om er aandacht aan te geven. Het begint allemaal met drijfveren. Die moeten oprecht zijn. Zo niet, dan prikt iedereen er zo door heen.

Het gaat niet om de leiderschapsstijl.

Het gaat om de intentie erachter.

De cultuur wordt in hoge mate bepaald door twee dingen. De energie waarmee het bedrijf is opgericht. En de oorsprong van waaruit. Bedrijven zijn zelden zomaar begonnen. Het is bedrijven meestal ergens om begonnen. Door die drijfveren en waarden de aandacht te geven die ze verdienen, gaat de cultuur 'in de muren' zitten. Verhuist je bedrijf, verhuist je cultuur mee. Is de cultuur slecht, dan is verhuizen dus niet de oplossing. Leiderschap heeft met diezelfde oorsprong te maken. Het gaat niet alleen om de leiderschapsstijl. Het gaat om de intentie erachter.

How we help: we gaan de waarde van jouw cultuur helpen bekrachtigen, je persoonlijke- en bedrijfs-kernwaarden aanscherpen en de communicatie met de groep verbeteren. Zodat je sterker kunt uitdragen vanuit welke drijfveer en waarden er gewerkt wordt en welk normgedrag hoort bij een goede samenwerking.

1. Leidende principes, kernwaarden & normgedrag (die niet in een la belanden)

Maar indien gewenst ook:

2. Employee communicatie (waarom werk ik hier en niet ergens anders)

3. Employee events (die ze nooit meer vergeten)

Who we help: leiderschap met behoefte aan meer impact door een sterke cultuur.

WhatsApp Image 2022-02-21 at 20.37.12.jpeg
IMG_1625.jpeg
IMG_1625.jpeg
THE BASECAMP FEEL
 

De functie van 'het kantoor' is voorgoed veranderd. Vroeger woonden we nog gewoon in kantoortuinen en vergaderzalen. De afgelopen 20 jaar werd het kantoor een clubhuis met een pingpongtafel of een campus met flexplekken. En toen werden we met z'n allen gedwongen thuis te werken. Het oude kantoor is uitgehold en niet meer functioneel. Thuiswerken is een verworvenheid geworden en veel bedrijven hebben het aantal vierkante meters inmiddels aangepast aan de gemiddelde bezetting. Met als gevolg dat de mentale afstand tot het werk vaak net zo groot is als de fysieke afstand bij thuiswerken.

 

Tijd voor een radicale transformatie van 'het kantoor'. De nieuwe functie van 'het kantoor' noemen wij 'The Basecamp Feel'. Het kantoor als uitvalsbasis voor je teams. Hoe voelen ze zich als ze aankomen? Wat hebben ze dan nodig? En hoe laadt je ze op om de volgende missie succesvol te volbrengen? En hoe zorg je er voor dat mensen in minder tijd op de zaak, beter weten waar je als bedrijf voor staat? We vertellen je graag hoe we dat doen.

CULTURE DUE DILIGENCE

Bij een fusie of overname zijn voor beide partijen de gedeelde waarden en principes cruciaal als ijkpunt.

In de fase van verliefdheid of in een moment van noodzaak wil je dat alles klopt. En leid je vaak aan 'positive bias'. Voor beide partijen (koper en verkoper) kan het lonen om een externe partij in kaart te laten brengen hoe de werkelijkheid eruit ziet. Wat de gedeelde waarden zijn en waar de verschillen onoverkomelijk zijn. Want iets was in de basis niet zo is, praat je niet 'kloppend'.

How we help: eerst maken we een assessment (Culture Due Diligence), daarna geven we terug waar beide partijen nog wat te doen hebben in het werkelijk aankijken van de overeenkomsten en de verschillen.

Who we help: bedrijven die fuseren, kopende en verkopende partijen.

IMG_8193_edited.jpg
Leadership Master
bottom of page