top of page

DE CULTUUR

CULTURE EATS STRATEGY FOR BREAKFAST. AND LUNCH. AND DINNER.

De cultuur en stijl van leiderschap. Als dat niet goed voelt, is het voor veel talent een potentiële knock out criteria. Motivatiekillers, absentieboosters, dealbreakers. En dus een bottleneck voor groei. Reden genoeg om er aandacht aan te geven.

En cultuur toont zich niet in de boardroom. Cultuur zie je tot uiting komen in de wandelgangen. Bij het koffiezetapparaat. In omgangsvormen, vooral wanneer het spannend wordt. Dus beginnen we met luisteren. Rondlopen. Echte gesprekken voeren. Aanschuiven bij meetings. Om eerst te ervaren hoe de cultuur beleeft wordt, te begrijpen waar de complexiteit van de opgave ligt en dan te bepalen wat de gezamenlijke opdracht is.

FIETS.png

ARE YOU STILL WITH ME?

Laten we dezelfde taal gaan praten. En dat is meer dan alleen kernwaarden & normgedrag. Het is het groepsgeweten en daarmee het fundament onder de cultuur. De rituelen. De gedeelde spanning in de opgave. Weten wat ons bezielt, wat we belangrijk vinden maar ook wat we niet accepteren van elkaar in de samenwerking. De gezamenlijke common ground.

Are you happy? Hoe weet je of je personeel gelukkig is? Dat hangt in grote mate af of ze vertrouwen hebben in het bedrijf en de leiders die daar vorm aan geven. En dat is meetbaar middels de Net Believer Score. Een simpele anonieme tool die periodiek de vraag stelt: geloof je dit bedrijf? De uitkomst werkt zoals de NPS score. Alles staat in het teken om deze score te verhogen.​

bottom of page