top of page

THE SOCIETY

IMG_1622.jpg

PRACTICE
WHAT YOU
PROMISE

GELUKKIGE BEDRIJVEN ZIJN SUCCESVOLLER

Dat klinkt wellicht soft maar is spijkerhard; happy cows produce more milk. In een gelukkig bedrijf is er niet alleen hart voor de zaak. Maar werknemers die geloven in het bedrijf, gaan daarvoor door het vuur. Haken minder snel af. En last but not least, gelukkige werknemers vertrekken niet.

 

EERST LUISTEREN

Cultuur toont zich niet in de boardroom. Cultuur zie je tot uiting komen in de wandelgangen. Bij het koffiezetapparaat. In omgangsvormen, vooral wanneer het spannend wordt. Dus we beginnen met luisteren. In focus groups (een dwarsdoorsnede van de organisatie). Om eerst te weten met welk gevoel de cultuur beleeft wordt om dan te bepalen wat de roadmap is.

 

DAN METEN

Want hoe weet je of je personeel gelukkig is? Dat hangt in grote mate af of ze vertrouwen hebben in het bedrijf en de leiders die daar vorm aan geven. En dat is meetbaar middels de Net Believe Score. Een simpele anonieme tool die periodiek de vraag stelt: geloof je dit bedrijf? De werking van de uitkomst werkt zoals de NPS score. Alles staat in het teken om deze score te verhogen.​

.

SAMENHANG

Wat dat nodig heeft is de nauwe samenhang tussen cultuur (bestaand of aangescherpt), leiderschap (persoonlijk en team) en cultural experiences (hoe voel je het en hoe komt dat tot uiting). Want als iets in deze driehoek niet klopt, klopt het niet. En als het niet echt is, staat de verbinding op het spel.

The Leading Society is een club van ervaren onafhankelijke professionals die het volledige scala van coaching, begeleiding tot uitvoering en realisatie op zich kunnen nemen. Niet op afstand, maar fysiek in het bedrijf zodat het talent in het bedrijf betrokken wordt, aangehaakt is en opgeleid wordt om het vervolgens zelf duurzaam te kunnen verankeren en de cultural experience over te kunnen dragen. 

bottom of page